< veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    

Lipanj 2010 (1)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Srpanj 2009 (1)
Veljača 2008 (1)
Listopad 2007 (2)
Rujan 2007 (9)
Kolovoz 2007 (2)
Srpanj 2007 (5)
Lipanj 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
Kolekcija mojih zapažanja i stavova u svezi obitelji, karijere, psihologije ponašanja, društva, mode, ljepote, prirode itd.

Citaonica
********************
>Blog.hr
>Virtualna knjižara
>Nationalgeographic
>Discovery
>Bljesak.info
>Net.hr
>Vidi.hr
>Znanost
>Katalog besplatnih elektronickih casopisa


Drugi separe u čitaonici
>Dnevnik ulice
>Borja
>PlanB
>Pračovjek
>Kabulske priče
>CNN Art of life
>MTV
>Kompjuteraši ako zapne
>Po mom ukusu kuhinjica
>Auto route
>Vrijeme


Free Counters
Free Counters


Page copy protected against web site content infringement by Copyscape







Lifestyle by Tatjana
16.02.2008., subota
Crna kronika

Uvijek sam se pitala kako nastaju naslovi "Ubio ženu, djecu, pa onda sebe".Kako je uopće moguće da se dogodi nešto takvo? Tko je tu zakazao? Žene koje ne prijavljuju nasilnike, jer ipak takvo se što ne događa preko noći, službe policije koje olako shvaćaju prijetnje, centri za socijalni rad i sudovi koji ne reagiraju na vrijeme zbog prespore birokracije . Interesantno je da se takve stvari dešavaju na opće zaprepašćenje javnosti, sa obveznim komentarom susjede koja je poznavala nasilnika i u šlafroku i papučama daje izjavu za TV :"Bio je uvijek miran, povučen,nikada ne bih posumnjala da je u stanju učiniti ovo".
A, eto...bio je u stanju...Prijetio je telefonski supruzi koja je odlučila ostaviti ga, govorio joj da će je prebiti, ubiti.Prešla je olako preko toga sve dok ju nije prvi put pretukao. Kada se slomljena fizički i psihički obratila policiji, oni su rekli kako je bolje da ga ne tuži jer će joj se osvetiti. Ne treba spominjati što je davanje izjave bilo krajnje neugodno i da se žrtva osjećala kao da joj se već sudi za izazivanje nasilništva i navođenja na premlaćivanje.
Kratki informativni razgovori s nasilnikom nikada ne urode plodom.Zar možemo i sumnjati da će se povući...Već je umješan i centar za socijalni rad koji obustavlja daljnje posjete oca djeci, ponajviše zbog sigurnosti obitelji, ne jer on kao otac nema pravo vidjeti svoju djecu. Postupci žene-žrtve koja je u stanju bez njega, kretenikusa vulgarisa, povući bilo kakve korake da ga se spriječi da nanosi daljnje zlo njoj i djeci.
Na kraju krajeva, pa tko je ona da se suprostavi njemu?
Glupača nesposobna, kurva koju će ubiti jer on je vladar njenog života.

Ona je bez njega ništavilo, apsolutno nesposobna da živi dalje, da privređuje za obitelj, brine o djeci, školuje se dalje, radi, da ima svoj život, prijatelje ili upozna nekoga tko bi ga zamijenio u ulozi ljubavnika, muža ili oca djeci.

Od trenutka kada je kročio u njen život zakonski postavlja sva prava na nju, baš kao na nepokretnu imovinu koju samo ON, ako mu padne na pamet može srušiti, brinuti o njoj ili se pomiriti da ta imovina više ionako nije tako dobra da bi se u njoj živjelo.
Naravno, on nema razuma i ponaša se kao isljednik u potrazi za krvlju, jer samo krv može sprati njegov kompleks manje vrijednosti, njegove neuspjehe, propadanje, greške i lajgu koju je navukao na sebe u očima njegove djece.
Prijetnje, telefonski pozivi i poruke se nastavljaju i jedino što žena-žrtva može učiniti je ponovno da traži pomoć policije.Operater koji zaprima poziv pokušava je uvjeriti da situacija nije takva kakvom je ona predtavlja, da zbog uznemiravanja NJIH? ona može dobiti prekršajnu prijavu. Vjerojatno je bio prekinut pozivom u pomoć taman kada je Ana Jelušić ostala bez plasmana na Snježnoj kraljici u sezoni slaloma.
Ovaj put je čeka ista scena inkvizicije pred policijom.Sve odreda muškarci, bez manira, bez edukacije o radu sa žrtvama zlostavljanja, subjektivni, štiteći "muško" pravo na glavu kuće i traženje razloga koji opravdavaju nasilje.Prijetnja se po njihovom ne bi trebala uzimati za ozbiljno, zakon koji je donešen je vjerojatno preforsirao ženu kao žrtvu, kako je sasvim sigurno da ona pokušava ocu oduzeti djecu. Kako god, žena-žrtva se osjeća kao na optuženičkoj stolici između nerazumnih ljudi kojima pokušava objasniti da je ona žrtva a ne ON, čovjek koji ju je pretukao, koji prijeti smrću njoj i zbog kojeg se boji izaći van po kruh, odvesti djete u vrtić, otvoriti vrata...
Potpisuje brda papira u nadi da će to nešto riješiti.Rekli su privesti će ga.

Ona odlazi i čeka...

Čeka trenutak kada će nasilnik shvatiti da treba da je ostavi na miru.
Čeka trenutak kada će doći i ostvariti svoje prijetnje.
Čeka trenutak kada će biti pozvana na sud i ponovno proživljavati užasne scene koje su se dogodile njoj i djeci.
Čeka trenutak kada će uzeti novine i u crnoj kronici dana pročitati "Ubio ženu, djecu, pa onda sebe".
Dobro je...dogodilo se nekome drugome...

EDIT:
Suprug je pretukao a šef otpustio
Ubit ću se ako mi oduzmu djecu


Mužu dovodila kćer na silovanje


- 11:35 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>